Regulament

| 3 martie 2013 | 0 Comentarii

Regulamentul concursului “The Best” – Etapa I

Informații generale:

1. Organizatori: Radio Best FM și Televiziunea Regională VP-TV

2. Parteneri: Inspectoratul Școlar Prahova, Prefectura Prahova, Camera de Comerț și Industrie Prahova și Clubul Rotary Valea Prahovei

3. Sponsori: sunt prezentați pe site-ul competiției,

4. Parteneri media: sunt prezentați pe site-ul competiției

5. Participanți: echipe de elevi din colegiile din județul Prahova

5. Durată ediţie 2: 26 octombrie 2013 – 15 decembrie 2013

6. Loc de desfășurare: Ploiești -Filarmonică, conform calendarului de evenimente: http://concurs.bestfm.ro/calendar-evenimente/

7. Premii: sunt prezentate pe site-ul competiției: http://concurs.bestfm.ro/premii/

 

Obiectiv

Concursul de cultură generală “The Best” este o provocare pentru elevi, angrenați să lucreze în echipă și să reprezinte cu succes instituția de învățământ din care fac parte. Prima etapă aduce la start elevi din colegiile naționale de profil teoretic din județul Prahova. În cadul acestui proiect, organizatorii, partenerii și sponsorii vor să evidențieze și să aprecieze valorile comunității prahovene.

 

Regulament concurs “The Best” – editia 2

Colegiile naționale de profil toretic din județul Prahova se pot înscrie până la data de 22.03.2013 în prima etapă a concursului interșcolar de cultură generală “The Best”. Fiecare colegiu va trimite pe email (concurs@bestfm.ro) lista cu echipa care va participa în cadrul competiției. Această listă va cuprinde o grupă de 4 elevi reprezentanți ai claselor a IX, a X, a XI și a XII și rezerve în aceeași structură, plus un profesor coordonator, desemnați de conducerea unității de învățământ respective. Listele tuturor participanților vor fi prezentate pe site-ul competiției.

Desemnarea echipelor se face exclusiv de către conducerea unitățiilor de învățământ. Iar în cazul în care un elev nu poate participa la competiție din motive personale este înlocuit de către conducerea colegiului, cu o rezervă sau alt elev din același nivel de clasă.

Profesorul coordonator va avea rolul de a însoți elevii la fiecare competiție.

 

Fiecare echipă de elevi va reprezenta toate clasele dintr-un anumit colegiul, în cadrul competiției.

După faza de înscriere (15.10.2013) va avea loc o tragere la sorți în prezenta organizatorilor, procedură care va fi filmată și difuzată în direct la televiziunea regională VP-TV în data de 18.10.2013, de la orele: 18.30.

Tragerea la sorți va face cunoscută data la care fiecare echipă de concurenți se va prezenta să susțină confruntarea pe grupe.

Domeniile concursului:

1. Limba şi literatura română
2. Istoria românilor
3. Geografia României
4. Matematică şi ştiințe
5. Sport
6. Arte

Fiecare domeniu va avea câte 5 întrebări, iar competiția va parcurge succesiv fiecare domeniu. Întrebările vor avea răspunsuri de tip grilă (a, b, c, d).

Concurenții vor primi întrebarea, se vor consulta în cadrul echipei timp de maxim 1 minut și vor da un singur răspuns colectiv.

Răspunsurile corecte se vor puncta cu câte 1 punct.

După ce vor fi parcurse cele 5 întrebări dintr-un domeniu se va trece la domeniul următor.

Între domeniile concursului vor exista și momente artistice.

Fiecare colegiu/liceu se prezintă la competiția în care participă cu echipa de elevi desemnată și rezerve, plus profesorul coordonator. În sală sunt așteptați de profesori, părinți și galerii de susținători constituite din elevi. Așezarea în sala de spectacol se va face pe 1/4 sală pentru fiecare tabără.

Fiecare colegiu propune organizatorilor diferite momente artistice susținute de elevi în pauzele dintre diferite domenii ale competițiilor. Momentele artistice se vor programa pentru fiecare competiție în parte.

 

Etapa pe grupe:

În urma tragerii la sorți, fiecare echipă de elevi care reprezintă un colegiu/liceu va afla când se va prezenta pentru a susține competitia in grupa din care face parte, conform calendarului de evenimente.  Etapa pe grupe este eliminatorie, primul colegiu/liceu care in urma parcurgerii celor 6 domenii de intrebari si raspunsuri va avea punctajul cel mai mare va fi desemnat castigatorul grupei.

Daca se constat egalitate intre doi sau mai multi concurenti  dupa prima runda de 6 domenii a cate 3 intrebari, se vor extrage intrebari suplimentare, iar concurentul (liceul/colegiul) care nu va raspunde corect la intrebare va fi invins. La finalul etapei pe grupe vor rezulta 4 colegii/liceee calificate in urmatoarea etapa.

 

Etapa finala:

Concurenți clasați primii in faza de grupele   se vor întrece în finala concursului. Competitiile vor avea cate 5 intrebari din cele 6 domenii de cultura generala. Daca se constata egalitate de puncte dupa epuizarea celor 6 domenii se vor extrage intrebari suplimentare pana  se produce departajarea echipelor. Echipa cu cel mai mare numar de puncte acumulate va fi desemnata ca câștigătorul competiției “The Best” – editia 2.

Dispozitii finale:

Întrebările și răspunsurile sunt întocmite și gestionate de Inspectoratul Școlar Judetean Prahova.

Premiile competiției si castigatorii se vor prezenta pe site.

Toate competițiile vor fi filmate și vor fi transmise la televiziunea regională VP-TV.

Categorie: Fără categorie

Afisari: 3.266 afișări


Ce parere ai?